ACCamera_7-a25e9b7b

Discount Food Store Plans Submitted Following Positive Consultation

Following an overwhelmingly positive public consultation, plans have now been submitted for a new discount food store and coffee shop in Market Rasen.

In November, residents and businesses were invited to comment on proposals for a new retail development on Gallamore Lane in Market Rasen.

Property developer Morbaine has since taken account of more than 380 feedback questionnaires. The results of the public consultation were overwhelmingly positive, with 90% of those responding saying they were in favour of the plan.

New jobs, increased shopping choice and reduced car journeys were among the most popular reasons cited by locals.

Following the consultation, Morbaine has made a small number of changes to the plans in response to feedback. The outline planning application, which has now been lodged with West Lindsey District Council, details a slightly smaller development with increased planting and screening.

The position of the proposed store has also shifted from the eastern side of the site to the western side so that it is further from neighbouring properties.

The new store and coffee shop are expected to create 35 full time jobs and 30 part time jobs.

Keith Nutter, Director at Morbaine, said: “The response to these plans has been incredibly positive. The website which detailed our proposals received more than 2,700 visits and we received 380 feedback questionnaires.”

“This development, which is just a 15-minute walk from the centre of Market Rasen, will increase the available shopping options within the town. There is a distinct lack of food shopping choice for the residents of Market Rasen with many travelling long distances to Louth, Gainsborough, Lincoln and Grimsby. Our proposal will provide a new facility on their doorstep thereby retaining more spending power within the town itself.”

“We listened to people’s views following the consultation and have considered comments about planting and screening. We have also reduced the size of the overall development slightly to allow us to create a larger landscape buffer around the whole of the site.

"This will include substantial planting, especially to the eastern boundary adjacent to residential properties, as well as providing tree screening to the western and northern boundaries which will help to integrate the development into the natural landscape.”